KOJA RIJEČ O MENI

Moje ime je Miljenko Hegedić, živim i radim u Zagrebu. Profesionalno se bavim fotografijom od 2004. godine kada otkrivam mogućnosti digitalne fotografije i od tada traje neprekidno zadovoljstvo učenja, eksperimentiranja i istraživanja. Oduvjek me zanimao umjetnički pristup samoj fotografiji pa za sebe volim reći da nisam "šnel fotograf" nego "kunst fotograf".

U tom kreativnom i umjetničkom izražavanju pokušavam svojim fotografijama nešto reći, uputiti neku poruku ljudima oko sebe. Posebnu pažnju posvećujem smještaju objekta na fotografiji jer je savršena kompozicija ono što definira fotografiju a kroz nju i mene samoga. U takvoj vrsti fotografije ništa nije slučajno i svaki dio kadra je tu sa razlogom.

Želja mi je promatrača uvući u fotografiju i probuditi osjećaj kako želi biti tamo i doživjeti  atmosferu koju sam zabilježio svojim Canonom.

Nekako sam se od samog početka posvetio reklamnoj fotografiji i ona je danas ono što me najviše inspirira. Najveći izazov i užitak predstavlja mi snimanje arhitekture, kako eksterijera tako i interijera, a dodatno sam se specijalizirao za panoramski format. Pored arhitekture, prirode i industrijske fotografije, radim i snimanja u profesionalno opremljenom studiju gdje najviše uživam u snimanju hrane i zahtjevnijih studijskih fotografija.

Ako vam pak treba fotografija iz zraka, ništa lakše, za vas ću iznajmiti avion ili vaš objekt snimiti bespilotnom letjelicom-dronom.

Iza mene je više samostalnih i skupnih izložbi. Objavljivao sam svoje fotografije u mnogim knjigama i monografijama. Surađivao sam na realizaciji raznih kreativnih marketinških projekata. Volim pisati autorske tekstove o fotografiji i tehnici fotografiranja kako bih svoje znanje podjelio s drugima.

Vrhunska fotografija nije luksuz. Fotografija je najčešće prvo što potencijalni klijent ili kupac vidi o vašem poslovanju. Profesionalna fotografija brže prenosi poruku nego pisana riječ i neizostavna je vizualna podrška koju šaljete čitatelju. Fotografija je ono što ostaje u podsvjesti promatrača i definira početnu sliku o vama i vašoj tvrtki.

Ja ću vam rado pomoći da se taj prvi dojam ne zaboravi.